Nynäshamn Ångbryggeri fyller 20 år

Den 30e juni startar Nynäshamn Ångbryggeris tvådagars 20-årsjubileum.

Firandet sker i och runt bryggeriet och öl serveras från hela sex olika barer. Vad sägs om ett helt nytt jubileumsöl, testa att kombinera öl med ost och choklad, njut av ofiltrerad lageröl, följ med en av de guidade turerna i produktionslokalerna?

“För tjugo år sedan var vi med och la grunden till det som är Sveriges nya ölkultur. Vi visste redan då att öl var så mycket mer än en “stor stark” och vågade tro på det vi gjorde även om flera var rätt skeptiska. Vi är grymt stolta att vi har kommit såhär långt med bara våra egna medel.” Säger Tony Magnusson, VD och medgrundare.

 

 

 

För att förgylla firandet kommer flera av de bryggerier Nynäshamn har gjort samarbeten med att finnas på plats med både öl och representanter.

Internationella gäster såsom Ska Brewing Co, Telluride Brewing Co, Magic Rock, Brasserie De la Senne och Deep Creek Brewing. Flera svenska oberoende bryggerier finns också på plats och firar.

Föreningen Sveriges Oberoende Småbryggerier gratulerar Nynäshamn till 20 år av framgångar och hoppas att de kommande 20 åren blir lika spännande!