STORA ÖL- Små Bryggerier Växjö

Nu börjar det äntligen bli dags för årets upplaga av Stora öl – Små Bryggerier. Föreningen Sveriges Oberoende Småbryggerier anordnar för sjätte året i rad sin ambulerande ölfestival för att hylla den hantverkstradition, kunskap och kvalitet som ryms inom svenska småbryggerier.

I år har turen kommit till Växjö och Trädskogens Bryggeri står som värd.

– Det ska bli otroligt kul att få presentera alla dessa spännande bryggerier och öler till folk i Växjötrakten. Människor har rätt bra koll och vill gärna veta mer, därför är det ju ett väldigt speciellt möte mellan publik och bryggare, säger Robert Helberg som tillsammans med sin kollegor Matías och Svante driver Trädskogens Bryggeri. Vi har gäster som kommer från hela landet för att möta sina bryggarhjältar. Samtidigt ser vi att intresset för ölfestivalen också lockar “vanligt folk”. Öl är till för alla och det finns inga krav på förkunskap, det är bara komma hit och njuta av bredden av fantastiska öl som svenska mikrobryggerier kan uppbåda.

Stora Öl – Små Bryggerier pågår den 2a september och är uppdelad i två pass. Pass 1 mellan 11.30-16.00 och Pass 2 mellan 17.00-21.30.

Klicka här för biljetter och information. Klicka här för festivalens Facebooksida.

Bryggerier på plats:

Ahlafors Bryggerier, Eskilstuna Ölkultur, Hantverksbryggeriet i Västerås, Helsingborgs Bryggeri, Jädraöl, Klackabackens Bryggeri, Lundabryggeriet, Nynäshamns Ångbryggeri, Närke Kulturbryggeri, Nääs Gårdsbryggeri, Oppigårds Bryggeri, Qvänum Mat & Malt, Strömsholms Brygghus, Sälens Fjällbryggeri, Trädskogens Bryggeri, Wermlands Brygghus, Ängöl.

Vi ses där!

1 tanke kring ”STORA ÖL- Små Bryggerier Växjö

  1. Pingback: Närke Kulturbryggeri-info 2017-08-09 | Närke Kulturbryggeri

Kommentarer inaktiverade.