Vi söker krog/pub som önskar 15 svenska hantverksöl sommaren 2021

Föreningen äger en ölcontainer, alltså en mobil ölbar, med femton tappkranar för fatöl.  Vi vill sprida budskapet om svensk hantverksöl och letar nu efter lämplig placering för en unik ölbar med tappkranar under sommaren 2021.

Rätt krog/pub är en verksamhet med serveringstillstånd och engagemang någonstans i Sverige där många semesterfirare rör sig. Öl ligger i tiden och konceptet att ha femton kranar med hantverksöl från hela Sverige är helt unikt

Ölen köps in direkt från respektive bryggeri, enligt deras respektive prislista.
All förtjänst tillfaller naturligtvis krogen/puben som huserar containern.
Det finns möjlighet att bjuda in medlemsbryggerier att medverka vid varsitt tillfälle under sommaren. Evenemang som “Bryggare i baren” eller liknande, är ett bra sätt att locka folk. Föreningen har inget vinstsyfte i detta, utan hoppas att medlemmarna ska få sälja mycket öl och att det ska vara ett tillfälle att visa en positiv bild av öl-Sverige.

Containern har tidigare tjänstgjort på Djurgården i Stockholm i samarbete med Spritmuseum och på den stora mat- och dryckesmässan Grüne Woche i Berlin, i samarbete med Jordbruksverket. Under 2020 stod containern på Biobaren i Karlskrona.

Upplägget är:
– krogen ordnar plats för plåtcontainern (I grunden tio fot men har utstickande kylaggregat påbyggt samt låsbygel mm. Yttermått: L: 2991 + 700 mm påbygge. Total längd 3600, B: 2438 mm + 62 mm för lås. Total bredd 2500 mm. H: 2591 mm. Vikt 1700 kg. Containern är tom men har en påbyggd isolering invändigt)
– frakt och praktiska detaljer avtalas gemensamt
– krogen förbinder sig att hålla alla 15 kranar igång och löpande beställa mer av det som går åt
– med jämna mellanrum kommer något av bryggerierna för en tap takeover och stämmer då av ruljans och tillgång på öl samt skapar ett evenemang som lockar gäster till krogen

Är din krog rätt ställe? Isåfall kontakta Johan Håkansson för mer information
johan@angol.se

Den mobila ölbaren (ölcontainern) på Grune Woche i Tyskland

Ölcontainern i Karlskoga

Tap takeover

Ölcontainern på Spritmuseum i Stockholm